Over Saponem

Wat maakt Saponem uniek?

Saponem is in 2013 begonnen als een merk dat zeepjes uit Antiochië importeerde. Nu is Saponem uitgegroeid tot een authentieke zeepmerk dat zich onderscheidt met de volgende drie elementen:

  • 100% natuurlijke zeep (vrij van synthetische en chemische stoffen)
  • Gebruik makend van eeuwenoude zeep recepten
  • Authenticiteit

Wij geloven dat deze drie elementen het fundament is van ons merk. Wat ons onderscheid is dat wij eeuwenoude recepten onder één vertrouwd merk verkopen. Zo kunt u ervan verzekerd zijn dat wij ons uiterste best doen om niet alleen de kwaliteit, maar ook de authenticiteit te waarborgen. Zo zijn er op de markt vele neppe Aleppo zeepjes te koop. De oorsprong ervan is niet altijd even duidelijk. Bovendien is het bijna onmogelijk om de maker te achterhalen.

Zeep uit Antiochië

Saponem is begonnen met het verkopen van natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten die afkomstig zijn uit de streek Antiochië gelegen in het grensgebied van Turkije en Syrië. Niet alleen is de lucht in dit gebied erg schoon te noemen,  de grond van dit gebied is rijk aan bodemstoffen. De olijfbomen kunnen mede door de gunstige leefomstandigheden eeuwenoud worden.

Geuren

Mede dankzij de zachte zwoele wind in dit gebied kunt u de geur van lavendel, wilde rozen, bloeiende tijm en rozemarijn ruiken. Elk voorzien van hun eigen krachtige werkingen voor de verzorging van ons lichaam. Via een destillatieproces komen deze geweldig ruikende geuren terug in onze zeep.

Een verzameling van diverse culturen

Antiochië was en is een verzamelplek voor vele verscheidene culturen. Eeuwen geleden al heeft deze streek diverse culturen bijeen gebracht. De wereldberoemde zijderoute loopt over dit gebied richting China en India. Mede hierdoor heeft Antiochie een grote hoeveelheid kennis opgedaan uit diverse culturen. De kennis die is vergaard werd ook daadwerkelijk direct toegepast op huid- en haarverzorgingsproducten. Mede hierdoor kunt u als consument genieten van onze zepen.

Ons merk

Olijfolie is eeuwenlang gebruikt als natuurlijke bescherming en verzorging van veel verschillende haar-en huidtypes. Ondanks een gebrek aan wetenschappelijk onderzoek wisten mensen toentertijd de kracht van olijfbomen. Mede hierdoor vindt u deze elementen terug in ons merk. Recent wetenschappelijk onderzoek uit de 21ste eeuw toont de daadwerkelijke voordelen van olijfolie. Naast olijfolie hebben we ook vele andere oliën die het fundament zijn van onze zepen.

Ambachtelijk

Saponem werkt alleen samen met echte ambachtslieden. Vakmannen die jaren zo niet generatie op generatie hetzelfde werk uitvoeren: ambachtelijk zeep maken. Onze bewuste keus om uitsluitend natuur- en mensvriendelijke producten ambachtelijk te vervaardigen wordt door vele klanten gewaardeerd.

Certificering

Saponem werkt alleen samen met gecertificeerde leveranciers. Je kunt hierbij denken aan kwaliteitscontroles en keurmerken. Om u als klant echt te overtuigen laten wij onze producten nog eens keuren door welbekende instanties, zodat u ervan verzekerd bent dat u echte kwaliteit in uw handen heeft. ‘Peace of mind’, dat is wat Saponem u verkoopt.

Saponem zeep kopen?

Bent u overtuigd en wilt u de zeepjes kopen in grote of kleine getalen bezoek dan onze webshop: Saponem zeep kopen.

Wij bedanken u voor uw interesse in Saponem en wij wensen u veel baat en genoegen bij het gebruik van onze zepen!