Aleppo zeep kopen: de voordelen

Bekijk de voordelen van Aleppozeep

Er zijn veel verschillende soorten zeep op de markt, zowel in stukken als in vloeibare vorm. Een soort waar je misschien nog wel nooit van gehoord hebt is Aleppozeep. Deze zeep dankt zijn naam aan de stad waar deze gemaakt wordt: Aleppo, in Syrië.

voordelen aleppo zeep

Hoe wordt de zeep gemaakt?

De zeep was in vroegere jaren een van de belangrijkste handelsgoederen in Aleppo en wordt nog altijd op de traditionele wijze gemaakt. De zeep wordt door verschillende families gemaakt en iedereen gebruikt daarvoor zijn eigen recept. De beide oliën, olijfolie en laurierbesolie, worden gemengd met een middel dat voor verzeping zorgt zodat er zeep ontstaat tijdens het verwarmen van de grondstoffen met elkaar. De zeep wordt in een blokvorm gedaan zodat het allemaal losse stukken worden en krijgt het logo van de familie die deze gemaakt heeft erop. De zeep heeft vervolgens zes tot negen maanden nodig om te drogen voordat deze gebruikt kan worden. Hoe langer de zeep droogt hoe donkerder de bruin de buitenkant wordt. De binnenkant van de zee blijft groen van kleur.

Kenmerken Aleppozeep

Aleppozeep werd al meer dan duizend jaar geleden in Aleppo gemaakt en wordt enkel gemaakt van biologische olijfolie en biologische laurierbesolie. Er wordt verder helemaal niks toegevoegd aan deze zeep dus geen kleurstoffen, chemische toevoegingen of conserveringsmiddelen. De zeep is geschikt om dagelijks je gezicht en lichaam mee te wassen. De verhouding tussen olijfolie en laurierbes kan verschillen maar hoe groter het aandeel van de laurierbes hoe duurder de zeep is. De laurierbes is namelijk een veel duurdere grondstof dan de olijf.

Zuiver natuurproduct

Aleppozeep is een zuiver natuurproduct dat op veel manieren gebruikt kan worden. De zeep is mild en voor ieder huidtype veilig en kan ook voor het wassen van kleine kindjes gebruikt worden. De zeep reinigt en verfrist de huid maar zorgt er ook voor dat deze niet uitdroogt en zelfs herstelt indien nodig.

Gebruik bij huidaandoeningen

Aleppozeep kan ook gebruikt worden bij huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem. Omdat de zeep ook veilig op je gezicht gebruikt kan worden kun je dat er ook iedere dag mee wassen als je last hebt van puistjes of acne. De zeep zuivert de huid en zorgt ervoor dat de klachten verminderen.

Aleppozeep voor huid én haar

Deze wonderzeep kun je niet alleen gebruiken om je lichaam of gezicht mee te wassen maar is ook geschikt voor je haar als shampoo. Doordat er geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd worden is de zeep als shampoo mild voor haar en hoofdhuid. Als je last hebt van bijvoorbeeld roos of schilfers op je hoofdhuid of deze wat geïrriteerd is, is Aleppozeep ook een goede oplossing. De hoofdhuid kalmeert er van en gaat vanzelf de juiste talgproductie op gang brengen waardoor het weer stabiel wordt en ook je haar er baat bij heeft.